Ennå kan man faktisk holde på med planter hvis man er den lykkelige eier av et drivhus eller et dyrkingsbed med lokk.
Det som er viktig, er hva man velger å satse på.
Å dyrke grønnsaker i drivhuset krever ikke mye planlegging eller kunnskap. Det er bare å starte en vifte og gå til anskaffelse av et termometer som starter viften når temperaturen synker i drivhuset.
Jeg kan dyrke salat helt frem til jul. Oppvarming koster naturligvis en slant, men med riktige frø i bedene må det egentlig bare holdes frostfritt. Å dyrke asiatisk kål som plukksalat fungerer strålende.
I dyrkingskassen jeg har i kjøkkenhagen kreves det litt mer forarbeid, men til gjengjeld koster det meg ikke et øre i strøm.
Jeg legger et lag på ca. 10 cm med ubrent gjødsel. Og avklippet gress. Oppå gjødselblandingen legger jeg ytterligere 10 cm med jord. I denne jorden sår jeg som anvist på frøposen.
Jeg kan dyrke reddikblad, salat, svartkål og ruccola med mer.
Med gjødsel og gress starter en forbrenningsprosess som avgir en viss varme. I kombinasjon med en dyrkingskasse jeg har, beholdes varmen og gir isolasjon.
På den måten kan jeg dyrke grønnsaker ganske lenge, også ute. Men når det blir hele døgn med minusgrader, fungerer det ikke så bra lenger.
Dyrkingskassen får man snekre sammen selv. Plater med isolasjonsplast kan du få kjøpt på Willab Garden.
Legg igjen en kommentar