Nå kommer mørket og kulden. Det er fuktig og kaldt. Minusgrader om natten er snart helt vanlig. Man kan godt synes at det er trist! Men i den sammenheng er det ekstra gøy å kunne gå ut i hagen og høste ting fremdeles. Persille, grønnkål, purreløk og faktisk litt salat har jeg i dyrkingsbedene mine.
Salaten sådde jeg i september. Gjødsel under det øverste jordlaget gir varme når den blir til jord. Prosessen gjør at det blir en gunstig temperatur for planter også på høsten.
Purreløken sådde jeg i vår. Jeg har høstet gjennom hele sesongen, men lar de minste plantene stå igjen frem mot vinteren. Så lenge jorden ikke har frosset, er det fremdeles mulig å dra opp purreløk.
Grønnkålen sådde jeg i vår og har hatt den under duk hele sesongen for å beskytte den mot kålsommerfugler, noe som har fungert veldig bra. Kanskje har jeg litt kål igjen til jul. Grønnkål på julebordet er bare noe familien min må ha! Det topper dessuten opplevelsen å kunne briske seg med selvdyrkede grønnsaker.
Svartkål og mangold sådde jeg også i begynnelsen av september. Nå høster jeg blad for blad så lenge det er noe, og lager en blandet salat av det. Disse to sortene tåler litt frost.
Jeg skal fortsette å så og høste i drivhuset en måneds tid til. Vinteren pleier ikke å komme til meg på alvor før i januar, og inntil da har jeg en lampe som gir ekstra belysning og en vifte som gir varme når temperaturen synker til under null grader.
Legg igjen en kommentar