Nå er det på høy tid å gjøre plantene klare for vinteren! I år har jeg mye mer som jeg vil skal overvintre – sitrontrærne, oliventrærne, fikentrærne, pelargoniene, fuksia, laurbærtrærne, rosmarin og stiklinger.
Slik ser overvintringsteltet ut, men det er ikke hjemme hos meg. Bildene har jeg lånt fra Willab Gardens hjemmeside. Her finner du det!
Mye skal få plass, og jeg er like glad i alt sammen. Men i fjor kjøpte jeg et overvintringsrom. Tanken med dette rommet er at det skal settes opp i drivhuset. Det isolerer bedre enn glass, og det er en mindre overflate som skal varmes opp. På den måten blir også strømforbruket mindre.
Jeg bruker drivhuset mye om vinteren. Vi sitter der og koser oss, men jeg pusler også en del der ute. Derfor trenger jeg all den plassen jeg har, så overvintringsteltet får rett og slett ikke plass i drivhuset! Men jeg har den fordelen hjemme hos meg at jeg kan plassere overvintringsrommet et annet sted. Stallen brukes ikke lenger til dyr, så jeg har satt opp teltet i en boks. I prinisippet blir det som å ha det i drivhuset, men siden det blir mørkere, må jeg ha overvintringslys i tillegg.
I teltet har jeg en vifte med termostat som jeg stiller inn på ønsket temperatur. Går temperaturen under dette, begynner viften å gå.
I fjor var vinteren mild hos meg, og det var ikke mange timer viften måtte gå for å holde 8 grader. Men ikke gjør den feilen jeg gjorde …
– luften stod helt stille i teltet, og jeg hadde fylt det til randen med planter. Det dannet seg mye fuktighet i teltet, og mange av plantene fikk muggskader på bladene.
La viften gå uten varme i periodene med mildvær, så opplever du ikke samme problem som meg!
Legg igjen en kommentar