Noen late dager i høstmørket skal man virkelig ikke beklage seg over! Høstferien er her, barna har fri og og det har jeg også.
Da passer det å bake når vi endelig har tid til det. Lemon curd-pai med bær fra hagen. Bærene har vært en stund i frysen, men er like gode for det.
En god bok og levende lys i drivhuset etter en velsmakende pai er helt topp. Men det er klart det begynner å bli litt kjølig og fuktig i drivhuset; vi setter i gang viften når vi er der, og så må man ha på seg en varm genser. Men hva gjør vel det … det er koselig uansett å være der ute.
Har du også lyst til å bake den paien jeg lagde, så finner du oppskriften nedenfor. Håper det smaker!
- 125 g smør
- 3 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 1½ ss vann
Fremgangsmåte:
Gör så här:
Bland smør, mel og sukker i en kjøkkenmaskin til en grynet masse. Tilsett vann og miks til en smidig deig. La hvile i minst 30 min i kjøleskap.
KEY LIME-KREM
400 g kondensert melk
6 eggeplommer
6 limefrukter, saft fra
2 ss limeskall, revet
limeskiver
Kremen
- Visp kondensert melk, eggeplommer, limesaft og limeskall over vannbad i 8 minutter eller til kremen har tyknet. Dra skålen bort fra varmen og ha kremen i paiskallet. La paien avkjøles i kjøleskapet.
Topping.
En boks ferdig lemon curd som varmes til en løsere konsistens i en gryte og senere dryppes over paien. La avkjøles i kjøleskap i ca. 1 time. Dekorer med bær etter smak.
Hei. Paien ser god ut, men hva med steking?
Hei. Paien ser god ut, men hva med steking?