Nå skjer alt på en gang, og døgnet burde hatt dobbelt så mange timer for å rekke til både jobb, samvær med familien og hage med drivhus. Men det er denne tiden som er så fantastisk, synes jeg.
Drivhuset er stappfullt på denne årstiden, og jeg må begynne å plante ut nå før drivhuset sprekker av vekster som brer seg over gulv, vegger og tak.
Kålen går først, og jeg har jordforbedret dyrkingskassene med brent hestegjødsel og også noen poser vanlig plantejord.
Jeg synes jeg leser om kål overalt i plantemagasiner, kokebøker og på nettet! Overalt er det lesestoff om den, men foreløpig har jeg ikke lykkes så bra. Eller rettere sagt, jeg har lykkes så godt at kålmarkene har kunnet spise seg mer enn mette hos meg, mens jeg selv knapt har fått smake på noe i det hele tatt ennå.
Når jeg planter ut, dekker jeg kålen med et vindu som virker som et minidrivhus nå når det fremdeles er kaldt om nettene, og så svøper jeg alt inn i en fiberduk. Det gjør jeg i håp om at ikke kålsommerfuglen skal komme inn og legge egg som blir til larver. I fjor ødela larvene for meg og spiste opp all kålen. I år har jeg veldig lyst til å lykkes med den!
Jeg dyrker blomsterkål, svartkål og savoykål samt brokkoli i dyrkingskassene, og alle er nå plantet ut.
Strategien min i år er å ikke la plantene tørke ut, dekke til med fiberduk og plukke bort kålsommerfuglens egg og larver og holde dem under oppsikt. Vi får se hvordan det går, men jeg gir ikke opp, og jeg synes du også bør gi det et forsøk.
Har du tips og ideer du vil dele, så legg inn en kommentar!
Legg igjen en kommentar