For 2 år siden dyrket jeg hvitløk for første gang, og etter det har avlingen fordoblet seg. Det er så enkelt og så godt å så og høste inn dette fantastiske krydderet. Jeg kan også skryte litt og si at hvitløken man kjøper i butikken, bare kan gå hjem og vogge sammenliknet med min. Så mye mer smak jeg har i hvitløkene mine enn de tørkede vi kjøper i butikken!
Det var ganske sent på høsten i 2017 at jeg satte hvitløksfedd ned i bakken. Hvitløkene kjøpte jeg på et hagesenter, og de var beregnet på utplanting. Hvis du kjøper hvitløk i matbutikken, er det en fare for at de er behandlet og derfor ikke kommer til å spire.
Del hvitløken i fedd og plant dem dypt ned i jorden, ca. 15 cm.
Etter det har jeg ikke gjort noe som helst. Det kan man kalle lettvint, og er noe alle kan få til!
Tdlig i vår tittet grønne stilker opp av jorden, og stilkene har fortsatt å vokse til for noen dager siden, da jeg høstet dem.
Når halmen begynner å bli gul, er det på tide å høste. Jeg drar opp hvitløkene og henger dem til tørk i drivhuset. Når jorden på løken har tørket, børster jeg den av.
Jeg tar vare på noen hvitløk som jeg planter til høsten, så det kan bli en ny avling neste år.
Legg igjen en kommentar