Hva ville livet vært uten krydder? Ganske smakløst og intetsigende, spør du meg. Maten ville i hvert fall vært det!
Tenk dere da hvor godt det skulle smake om du hadde selvdyrket krydder i glass til vinteren. Det smaker garantert mye mer.
Rosmarin, timian, estragon, sitronmelisse og mynte. Alt kan du hente inn fra hagen nå.
Jeg sprer ut hver sort på et avispapir i drivhuset og lar dem tørke der; det går fort. I løpet av et par dager har du ordentlig tørt krydder.
Når krydderne har tørket, knuser jeg dem i morter og legger dem i glass som jeg har spart på etter å ha brukt opp kjøpekrydder.
Du vil snart merke at krydderne du selv har dyrket, gir så mye sterkere smak enn de man kjøper.
Jeg gjør det samme med chilien. Deler dem og legger dem på avispapir, og når de har tørket, hakker jeg dem. Så har jeg egne chiliflak.
Legg igjen en kommentar