Godt, sunt og enkelt å dyrke. Så hvorfor ikke forsøke?
Hvitløk er en gammel medisinsk plante som stammer fra Sentral-Asia, og som man vet er blitt brukt i mer enn 5 000 år. Men det er først i de senere årene at den er blitt benyttet som en viktig ingrediens i mye matlaging.
Å spise mye hvitløk har vist seg å være effektivt mot forkjølelse, samtidig som det bedrer kolesterolnivået. Hvitløk inneholder mye antioksidanter. At det også sies at hvitløken skremmer bort hekser og onde ånder, kan kanskje trengs i disse Halloween-tider.
Det er veldig lett å dyrke hvitløk, og nå er akkurat rette tidspunkt for det.
Så lenge du kan komme ned i jorden uten at det er frost, kan du også sette hvitløk.
Jeg kjøper aldri hvitløk til planting i butikken. Den er ofte behandlet for at den ikke skal vokse. Kjøp hvitløken på et hagesenter for å være sikker!
Del en hvitløk i fedd og trykk dem ned i jorden, ca. 10 cm med rotenden ned. Jorden bør være ganske veldrenert så feddene ikke råtner. Jeg planter i pallekarmer, og det fungerer kjempefint.
Frem mot våren vil det komme opp en fin, grønn halm som er god å bruke i salater, da den har en veldig rund og mild smak. Hvis du høster tidlig i sesongen, er det sjelden at løken har begynt å få fedd, og smaken er da ganske mild. Jo senere innhøsting, desto større er løken. Vil du oppbevare hvitløk, er det en fordel å gjøre det på et tørt og mørkt sted.
Legg igjen en kommentar