Jeg har noen vinterepler igjen i spiskammerset som virkelig trenger å spises nå! De har begynt å tørke og er ikke så glatte og pene som da jeg plukket dem fra treet sent i høst.
Men det blir perfekt å skrelle dem og ha dem i en pai. Jeg har også noen fryste bringebær jeg ikke har fått brukt i vinter, som jeg også kan putte i paien. Deilig at man faktisk på denne årstiden kan hente frem selvdyrket snadder fra sine gjemmer!
Prøv du også, det blir like godt uansett hvilke typer bær eller frukt du har på lur. For eksempel rabarbra og rips, kanskje. Men her kommer en oppskrift jeg har på eple- og bringebærpai.
Sprø eple- og bringebærpai
100 g smør
2 ss sukker
0,5 dl grahamsmel
0,75 dl hvetemel
0,75 dl havregryn
2 ss sirup
3 epler
2 dl bringebær
0,5 ts kanel
Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene og kna dem sammen til en smuldrete deig. Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Skjæres i skiver og legges i en paiform sammen med bringebær. Dryss over kanel og dekk til med smuldredeigen. Stek paien på 200 grader til den har fått lysebrun farge, ca. 20 minutter.
Lykke til og velbekomme!
Legg igjen en kommentar