Også hos en hageblogger finnes det ugress og skvallerkål. Ikke trengte jeg å lete eller gå spesielt langt inn i hagen for å finne det heller!
Men jeg har ikke gitt opp kampen med å bli kvitt skvallerkålen, selv om jeg kanskje har forsonet meg mer med den og har begynt å sette pris på fordelene med dette ugresset, som overraskende nok er velsmakende. Ikke bare er skvallerkålen blant det første som dukker opp om våren, den er faktisk også full av vitaminer og veldig proteinrik. At den dessuten klarer seg helt selv uten å måtte passes på eller degges for, vet vi jo alle!
For et par år siden begynte jeg å lage pesto av skvallerkålen. Dere som har fulgt meg lenge, vet det fra noen år tilbake, men dette er en oppskrift som er vel verdt å gjenta. Håper det smaker!
Ingredienser:
150 g spede skvallerkålblad
150 g ristede solsikkefrø
100 g revet tørr ost
2 dl olivenolje
1 hvitløksbåt
En skvett sitronsaft
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skyll skvallerkålen grundig.
Bland skvallerkål, ristede solsikkefrø, olivenolje, hvitløk og litt sitron.
Hvis blandingen virker for tørr – ha i litt mer olivenolje.
Rør inn den revne osten og smak til med salt og pepper.
Pestoen er nå klar til å serveres!
I går bød jeg samboeren min på varme smørbrød i drivhuset. De bestod at pestoen samt brieost og salami. Hvilken kulinarisk suksess det ble!
Legg igjen en kommentar