Men skal jeg være helt ærlig, synes jeg det er mye morsommere å få det til å gro enn å foredle og lage mat av det jeg har dyrket frem.
Det er imidlertid én oppskrift jeg synes det er fantastisk å lage av egne råvarer så langt jeg kan, og det er fiskesuppen min.
Uansett om du bruker selvdyrket eller ikke, kan jeg varmt anbefale denne oppskriften både til hverdag og fest.
- 1 purre
- 1 fennikel
- 2 hvitløksbåter
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 2 ts tørket timian
- 2 gulrøtter (à 200 g)
- 1 liter fiskebuljong (vann, buljongterning eller fond)
- 4 dl fløte
- 600 g fisketerninger (f.eks. laks, hoki, kolje)
- 1 boks reker i lake
- Salt og pepper samt cayennepepper etter smak
Fremgangsmåte:
Skjær purreløk, fennikel og hvitløk i biter. Skrell gulrøtter og skjær i biter. Fres dette i olivenolje i en kjele sammen med tomatpuré og timian.
Tilsett buljongen og la grønnsakene koke under lokk til de er myke.
Tilsett fløte
Legg ned fisken og la den trekke noen minutter. Ta vare på laken fra rekene og tilsett dem. Smak til med salt og pepper samt cayennepepper for å få suppen litt hetere i smaken.
Server suppen med krutonger og lett creme fraiche med franske urter.
Velbekomme!
Legg igjen en kommentar