Nå starter en ny periode i drivhuset, og jeg er litt mer tilbakelent og avslappet. Alt det jeg har sådd for å plante ut, er satt på rett plass, og drivhuset begynner nesten å føles litt tomt. Vel, kanskje ikke tomt, men sammenliknet med hvordan det har vært!
Jeg tømte såbedet mitt og har fylt det med ny, fin jord. Jeg frøsår på nytt i det for tredje gang i år. Nå er det basilikum som skal få en ny sjanse etter et totalt mislykket forsøk tidligere i vår. Salat og ruccola kommer stadig som tilvekst i såkassen. Det gir en følelse av luksus å kunne gå ut og hente grønnsaker når det er middagstid.
På denne tiden er det også kjempeviktig å gjødsle alle plantene. Gjødselen som var i jorden under plantingen, begynner å minke, og derfor er det nødvendig med tilsetning for å få en lang blomstring eller masse tomater, for eksempel. Jeg gjødsler blomstene mine med Hornum gjødning hver gang jeg vanner, eller langtidsvirkende pinner som jeg f.eks. gir til pelargoniene.
Tomat og annet spiselig gjødsler jeg med hønsegjødsel eller med gjødsel basert på tang. Tangekstrakt er navnet på denne økologiske gjødningen, som også kan kjøpes på Willab Garden.
I pallekarmene i hagen legger jeg hønsegjødsel og avklipt gress; hønsegjødsel gir gjødning og det gjør også gresset. Gresset binder dessuten opp fuktighet i kassene og gjør at de ikke tørker ut fra overflaten.
Legg igjen en kommentar