I dette tilfellet har jeg ventet altfor lenge før fikenene mine ble modne. For det første er det min første avling i år. Vanligvis rekker jeg å få til 2 avlinger. Og aldri har jeg høstet inn så sent. Jeg vet ikke hva det kan skyldes. Men jeg har ikke hatt ordentlig varme i år, og soltimene denne sommeren slår ingen rekorder.
Derimot har jeg kjempefine, frodige og kraftige fikentrær som ser ut til å stortrives, selv om frukten ikke har modnet i det tempoet jeg skulle ønsket.
Snart er det på tide å sette fikentreet inn for vinteren. Jeg venter til den første nattefrosten har kommet i berøring med treet, og bladene gulner og faller av. Siden overvintrer jeg treet i en mørk garasje som har rundt 5 grader på det laveste. Og vanner sparsomt.
Men nå skal jeg fråtse i fiken i noen dager. Hvis du ikke vil spise dem rett fra treet, kan du gjøre det jeg gjorde i går.
Del fikenen Hakk nøtter og mandler oppå Ha honning og litt smør oppå der igjen. Settes i ovn på 175 grader i ca. 10–15 minutter.
Serveres med bær og is. Du kommer til å elske det!
Har du ikke noe fikentre, anbefaler jeg at du anskaffer deg et til våren. Det kan være min absolutte yndlingsplante hvis jeg er nødt til å velge!
Legg igjen en kommentar