Nå ønsker man å ta vare på alt naturen har å tilby! Uansett om det er paprika eller tomater i drivhuset, jordbær på åkeren eller hylleblomster i hagen.
Jeg har en gammel, fin oppskrift som jeg vet med sikkerhet at jeg er tredje generasjon til å bruke i min familie. Hyllebærsaft med rabarbra i stedet for sitron. Både bedre og billigere. Og så får jeg brukt rabarbraen, som vokser med en veldig fart hos meg!
Så selv om jeg ikke tror kokkekunnskapene mine er så mye å skryte av, mestrer jeg i hvert fall denne enkle oppskriften hvert år til gjestenes glede som ønsker å kjøle seg ned med en leskende drikk.
Det er også deilig og fantastisk godt hvis man kan servere pannekaker med velsmakende, hjemmelaget hyllebærsaft om vinteren.
Moren min og hennes mor igjen lagde samme saften som denne, så hvorfor ikke gi det en sjanse, du også?
Oppskrift:
50 stk. hylleblomstklaser.
3 kg sukker
4 liter vann
4 store rabarbra
150 g sitronsyre (trengs ikke hvis du fryser saften. For holdbarhetens skyld.)
Legg blomstene i et rustfritt spann eller en bolle.
Hakk rabarbraene og legg i spannet.
Kok opp vann og tilsett sukker, og rør rundt til sukkeret er smeltet.
Tilsett sitronsyren
Hell vann- og sukkerblandingen over hylleblomstene og rabarbraen.
La det stå kjølig i 2 døgn. Siles av og tappes på flasker. Oppbevares i kjøleskap eller fryses ned.
Legg igjen en kommentar