
En seig og sprø kake med det seige fra marengsen og det sprø fra rice krispies. Med luftig, lettpisket krem og syrlig sitronkrem blir dette en favorittkake.
Litt av en vinter vi har fått i hele landet! Snø fra nord til sør. Det er ikke så vanlig. Vi i familien vår har hatt stor glede av det. Vi har gått på skøyter og akt til langt ut på kvelden. Men altfor ofte har jeg måttet rope på barna og sagt at de må komme inn og legge seg.
– Det er skole i morgen igjen!
Slik har det imidlertid ikke vært denne uken, og det føles som en stor luksus.

Drivhuset har jeg ikke fått helt i gang ennå, det er fremdeles for kaldt til å starte med såing og varme opp drivhuset med vifteovn. Derimot er det utrolig koselig å kunne sitte her ute og ta en kopp kaffe. Slippe å ta av seg alle klær bare for å ta dem på igjen rett etter å ha drukket kaffe. Nei, i drivhuset kan vi gå inn med støvler og overaller og etterpå komme fort ut til leken igjen.

Selvfølgelig må man spise kake når man har ferie! Feire at man har kommet et skritt videre i skoleundervisningen. Dessuten finnes det tusen andre anledninger til å feire hvis vi bare velger å se det slik, for eksempel at det blir lysere, eller at det snart er vår. Så en kake kvikker alltid opp!

Nå skal dere få en oppskrift på den absolutt beste og enkleste kaken dere kan bake, og som passer like bra til små som til store kakemonser. ALLE elsker den.
Ca. 10 biter
Ingredienser:
Bunn
4 eggehviter
3 dl strøsukker
3 dl rice krispies
Slik gjør du det:
Visp hvitene til stivt skum. Visp inn sukkeret litt om gangen. Bland forsiktig i rice krispies. Smør røren utover en ovnsplate med bakepapir, 40 x 40 cm (til 10 biter). Stek marengsen midt i ovnen i 60–70 minutter til den slipper papiret. Avkjøles.
Kremen
4 stk eggeplommer
1 dl strøsukker
1 ss hvetemel
1 dl kremfløte
100 g smør
Revet skall av en sitron
Presset saft av en halv sitron
1 glass sitronkrem (lemon curd)
Slik gjør du det:
Bland alle ingrediensene utenom sitronkremen i en kasserolle. Kokes på svak til middels varme under omrøring til en tykk krem. Rør hele tiden og pass på at kremen ikke brenner seg fast i bunnen. Ta kasserollen av varmen så fort den tykner. Hell kremen i en skål eller bolle og la avkjøles.
Del marengsen i to like store deler.
Smør først sitronkremen over den ene bunnen. Ha så på kremen og legg den andre marengsdelen oppå.
Garnityr:
3 dl vispet kremfløte
Ev. bringebær, melis, fersk mynte og sjokolade til pynt.
Legg igjen en kommentar