
Det er én plussgrad ute, og solen skinner. Det gir meg en annen følelse i kroppen – det føles ikke lenger som en mørk vinter. Det føles som vår, eller vårvinter. Med en plussgrad og skinnende sol blir det varmt i drivhuset. Akkurat nå er det 16 plussgrader her inne, og da er solen eneste varmekilde. Med et varmt drivhus passer vi på å ha kaffekosen her inne, med verdens beste brød.
Når solen titter frem, blir man ekstra lysten på å finne på ting man kanskje vanligvis ikke har tid eller ork til. Så jeg har passet på å bake brød nå når solen har gitt påfyll til energibanken min, og det ble fantastisk godt! Det er min egen oppskrift som jeg har satt sammen av det jeg fant i kjøkkenskapet. Jeg hadde litt ulike sorter mel og noen nøtter, og en gulrot som trengte å spises. Og vet dere hva, det kan ha blitt verdens beste brød! Så her kommer oppskriften, men dere kan selvfølgelig se hva som finnes i egne kjøkkenskap og lage deres egen vri.


Ingredienser:
5 dl speltmel
5 dl rugmel
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts salt
6 dl kulturmelk
1 dl ristede havregryn (oppkuttet) eller 1 dl linfrø
1 stor revet gulrot
0,5 dl sirup eller honning
Nøtter etter smak og behag Jeg brukte valnøtter.
Fremgangsmåte:
- Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
- Tilsett alle de andre ingrediensene.
- Hell den klissete deigen i en brødform.
- Stekes i ovnen på 100 grader i 20 minutter. Deretter setter du opp temperaturen med 25 grader hvert 20. minutt så den totale steketiden blir 1 t og 40 min.
- La brødet avkjøles litt før du skjærer det opp – kos deg!

Å få sitte i drivhuset på denne måten i begynnelsen av februar og kjenne hvordan våren sniker seg inn gjennom vindusrutene, er en deilig følelse. Smøret som smelter på en fremdeles varm brødskive, med ost og marmelade på. Det er virkelig livskvalitet av den sorten jeg liker, og det er fantastisk at jeg kan oppleve dette hjemme.
Legg igjen en kommentar