

Det er herlig med smakfull rabarbra som kommer tidlig på våren, synes jeg.
Rabarbra finnes i så mange forskjellige sorter, og den vanligste sorten er nok Victoria, med sin grønne stilk. Det finnes også rabarbra med rød stilk. De er foredlet og pleier å gi noe mindre avlinger, men de er herlige i smaken.
Rabarbra er fordringsløse når det gjelder jord – de trives i de fleste jordsmonn og på de fleste steder. Del gjerne rabarbraen din med andre, for rabarbra trives godt hvis rotsystemet deles iblant.
I dag byr jeg på den herligste oppskriften med smak av vår. Den var ny for meg, men jeg kommer til å bake den mange flere ganger.

Rabarbramuffins med hvit sjokolade og kokos
Antallet muffins avhenger av hvor store former du bruker.
Til 8-10 muffins:
Ingredienser
150 g | rabarbra |
1 ss | melis |
1 ts | maisstivelse (Maizena) |
100 g | hvit sjokolade |
100 g | smør |
2 | egg |
2 dl | strøsukker |
2 ts | vaniljesukker |
2 dl | hvetemel |
3 dl | revet kokos |
Rabarbramuffins med hvit sjokolade og kokos – fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 175 °C. Rens og skjær rabarbraen i tynne skiver, og bland med melis og maisstivelse.
- Grovhakk sjokoladen. Smelt smøret og la det avkjøles. Visp egg, strøsukker og vaniljesukker til det blir luftig. Tilsett mel, kokos og smør, og bland til en jevn røre. Vend inn sjokolade og rabarbra.
- Fordel røren i papirformer på en stekeplate eller i former på en muffinsplate.
- Stekes midt i ovnen i ca. 25 min. Undersøk med en trepinne – det skal ikke sitte røre igjen på den. La muffinsene avkjøles på rist. Strø på melis.

Legg igjen en kommentar