
Det er herlig å dyrke selv, det er sikkert alle enig i. Et lite frø som med riktige forutsetninger vokser seg til en stor plante. På bare noen måneder har frøene blitt til store, fine og spiselige favoritter som nå kan foredles. Hele prosessen er forbløffende hvis man tenker over det. I fjor kom jeg over denne oppskriften, som ble en umiddelbar favoritt. Dette smaker himmelsk, uansett om du har dyrket rødbetene selv eller ikke. Så enkelt og så godt!
Oppskrift på rødbetcarpaccio:
Rødbeter
Ruccolasalat
Revet parmesan
Pinjekjerner
Olivenolje
Sitron
Flaksalt
Fremgangsmåte:
Behold skallet, litt av stilken og roten på rødbetene, da beholder de den fine fargen når de kokes.
Kok rødbetene til de blir myke, ca. 40–50 minutter. Ta deretter skallet av dem.
Skjær rødbetene i skiver med en mandolin eller en potetskreller, de skal være helt tynne. Deretter legger du skivene på en tallerken og topper med ruccolasalat og revet parmesan.
Rist pinjekjerner, valnøtter eller solsikkefrø som du topper med. Til sist tilsetter du olivenolje, en sitronbåt og flaksalt. Dette bør helst nytes utendørs, gjerne med et godt glass vin i kveldssolen. Prøv – du kommer ikke til å bli skuffet.
Legg igjen en kommentar