
For meg finnes det ikke noe mer sommerlig enn en bløtkake med jordbær og hylleblomst. Å feire midtsommer og starten på sommerferien krever sin bløtkake, og dette er min favoritt!
Jeg kommer ikke til å gi dere en nøyaktig oppskrift i dette innlegget, for jeg har ingen. Men jeg kan kanskje inspirere med min smakskombinasjon og få deg til å våge å prøve deg frem når du skal lage bløtkaken.
Jeg har både hylleblomst og jordbær i hagen min; to typiske sommersmaker.



Jordbærene har jeg dekket med netting så fuglene ikke skal rekke å plukke de røde og søte bærene før meg. Innimellom jordbærplantene legger jeg halm. Det er fordi bærene som ellers ligger mot jorden, blir skitne og råtner fortere. Dessuten gjør halmen at fuktigheten holder seg i jorden lenger og ikke fordamper som den ellers ville gjort.
Hylleblomstbusken som står i hestehagen, er overøst med blomster hvert år. Hyllebærsaft må jeg bare lage og putte i fryseren. Jeg bruker rabarbra i stedet for sitroner i saftoppskriften min. Dette har jeg skrevet om tidligere, og dere finner min mors gode hyllebærsaft her https://blog.willabgarden.se/okategoriserade/finaste-fladern . Det er faktisk den beste oppskriften på hyllebærsaft jeg har prøvd noen gang, og alle andre som prøver den, ser ut til å være av samme mening.


Heller du konsentrert hyllebærsaft på kakebunnen, blir den ekstra saftig og søt, men likevel frisk av hylleblomsten. De som spiser kaken min, berømmer den alltid for at bunnen er så saftig. Under bakingen har jeg altså bare fuktet bunnen med saft, noe som gjør at jeg til og med kan slippe unna med å kjøpe ferdig kakebunn innimellom og likevel få et flott resultat.
Mer sommerlig bløtkake til folket!

Legg igjen en kommentar