
Hva er vel julen uten kaffe og godsaker? Safranboller, gløgg og sjokolade er bare noe jeg må ha til jul. Å ta seg en kaffestund som jeg ellers så sjelden unner meg, gjør at jeg kommer i den rette julestemningen. Det gir meg en pause fra stress og mas og forgyller hverdagen. Noe som er ekstra stas, er å kunne spise noe jeg selv har laget.
Men jeg vil ikke stå i timevis og koke knekk og lage noe som er avansert. For meg er det viktig at det går fort, virker avansert og smaker veldig godt! Akkurat slik er denne myke karamellen; søt, salt og knasende. Derfor er denne sprø sjokoladekaramellen helt perfekt. Oppskriften fant jeg sist vinter, og den er blitt obligatorisk til jul.
Ingredienser:
400 g melkesjokolade
1 boks søtet kondensert melk (397 g)
40 g smør
150 g Smash
Garnityr:
hakket Smash
flaksalt

Slik gjør du det:
- Smelt sjokolade og kondensert melk over vannbad. Ha i smør og rør til det har smeltet.
- Fordel Smash i en form kledd med bakepapir. Ca. 20 x 20 (gir ca. 36 biter).
- Hell sjokoladerøren over, og strø på hakket Smash og flaksalt.
- La stivne i romtemperatur over natten.
- Skjæres opp i ruter og oppbevares i kjøleskapet.
Husk at hvis de er små, er det lov å ta to!
Legg igjen en kommentar