
Kraftig, vellaget og smaksrik mat er det man virkelig ønsker å ha på tallerkenen i denne årstiden. Kommer man dessuten over en oppskrift som en ekstremt dyktig kokk har komponert, og som er blitt en suksess i Willab Gardens restaurant, må den selvfølgelig deles med dere. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg har dyrket gresskaret selv, men til neste år vil jeg dyrke dette i stedet for squash. Gresskar er flott å se på, og gresskarsuppe smaker godt. Jeg sparer frøene i gresskarkjøttet, ruller dem sammen i en serviett og oppbevarer dem i matboden. Disse vil jeg så til neste år.

En suppe krever ofte brød eller annet som tilbehør; noe som gir tyggemotstand. Jeg serverte eplevafler til, og det ble en smaksfornemmelse som passet mine smaksløker veldig godt. Håper du prøver denne deilige retten i høst. Suppenes tid er nå!
Gresskarsuppe til ca. 8 personer.
Ingredienser:
2 hg Gresskar (for eksempel flaskegresskar), skåret i terninger
1/2 stk. Søtt eple, skåret i terninger
1 fedd Hvitløk, hakket
1 stk. Gul løk, i biter
5 dl Fløte
10 stilker Kryptimian
3 stk. Stjerneanis
50 g Smør (romtemperatur)
3 ss Eplecidereddik
1 stk. Sitron
Slik gjør du det:
- Fres alle grønnsakene i smør uten at de tar farge – slå over vann så det akkurat dekker
- La småkoke under lokk til gresskaret er mykt og nesten istykkerkokt – tilsett fløte
- Ta opp kryptimian og stjerneanis fra suppen og knus dette i en blender
- Hell suppen gjennom et finmasket dørslag og skjær inn smøret som har romtemperatur
- Smakes til med salt, hvit pepper, eplecidereddik, revet sitronskall og sitronsaft
Gresskarvaffel
200 g Eple/gresskar – puré/juice
75 g Smetana (el. rømme/crème fraîche)
75 g smør
125 g maisenna
50 g potetmel
10 g salt
10 g sukker
15 g bakepulver
Bland sammen alle ingrediensene og fløte
Kok gjerne inn noen løkskiver, skavet gresskar og eple i eplecidereddik med sukker, eller lag en 1–2–3-lake (syltelake) til å pynte vaffelen med eller ha på litt eplemos – det gjorde jeg – og pynt med litt grønt.

Takk til kokken Martin og Gardeners- Kitchen by Willab for at dere har vært så sjenerøse å dele gresskarsuppeoppskriften med oss!
Legg igjen en kommentar