Noen ting vil man ikke klare seg uten, og noen ting klarer man seg faktisk ikke uten. Men det er jo en forskjell der. For noen år siden kjøpte jeg meg en stikkelsbærbusk. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, for jeg har aldri vært spesielt glad i stikkelsbær. Men så sto nå den busken der i hagen, og da måtte jeg jo finne på noe godt å lage med de små bærene. Jeg fant en oppskrift. Jeg syntes å huske at jeg hadde smakt denne kombinasjonen før: stikkelsbær og hylleblomst. Som sagt, så gjort. Jeg kokte min første egne marmelade, og for en suksess det ble! Nå har den blitt et fast innslag om sommeren. Med en liten dert marmelade og litt god ost på en kjeks så blir alle smakene himmelsk mye bedre.

Det er så deilig å sitte i drivhuset og kose seg nå om kveldene. Jeg vet ikke hvordan det er der du bor, men hjemme hos meg kan vi iblant ikke være utendørs om kvelden fordi det er så mye knott og mygg. Men i drivhuset kan vi sitte i fred uten å bli gale av disse små blodtørste dyrene. Dessuten spiller været ingen rolle der inne – enten det er sol eller regn. I drivhuset kan vi sitte hver eneste kveld og spise ost og kjeks med stikkelsbærmarmelade. Det hadde jeg ikke klart meg foruten om sommeren.

Stikkelsbærmarmelade
1 kg stikkelsbær (må være modne)
1 kg syltesukker
1 ss vaniljesukker
1 dl konsentrert hylleblomstsaft
Slik gjør du det:
1. Rens, snitt og skyll stikkelsbærene. Kjør dem grovt i en blender.
2. Rør sammen stikkelsbærrøren med syltesukkeret, og kok opp på høy varme. Kok i 4 minutter.
3. Ta kjelen av platen, og skum av ved behov. Rør inn hylleblomstsaften (konsentrert) og vaniljesukkeret.
4. Hell over i oppvarmede glass, helt opp til kanten, og skru på det oppvarmede lokket.
5. Avkjøl så fort som mulig, gjerne i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar