Vinden er sval i dag, så jeg går inn igjen og tar på meg en cardigan. Kveldene og lyset er herlig – det føles helt utenkelig for meg å være inne nå. Da er det deilig å kunne sette seg i drivhuset, iblant bare for å sitte og nyte duften av jord, tomater og blomstrende sitrustrær. Andre ganger for å høre på en podkast. Men i kveld får jeg selskap.
Jeg har massevis av asparges i kjøkkenhagen og bedene. Det er et behagelig problem. Det er overhodet ikke synd på meg om jeg blir nødt til å spise det flere dager i uken på denne tiden av året.

Den aller beste måten å tilberede aspargesen på er å koke den kjapt i lettsaltet vann. Server den med litt smør, nyrevet parmesan og en dråpe presset sitron på toppen. Og rister du litt hvitløksbrød til det hele, blir smaken enda bedre. Det er det vi skal spise i kveld. Asparges er min absolutte favoritt i hagen. Dessuten kan jeg nyte den egendyrket helt frem til sankthans.

I drivhuset er det fremdeles fullt av planter som begynner å lengte ut. Noen av dem skal til kjøkkenhagen, mens andre skal ut i bedene. Jeg har dyrket frem både blomstrende og spiselige planter som jeg gjerne blander inn i bedene. Det gir litt spenning og kontraster å kunne blande rødkål med argentinajernurt og artisjokk. Sinnia sammen med bladpersille gir en herlig kontrast. Og det samme gjør solsikker i kombinasjon med gresskar.

Neste uke skal jeg plante ut kålen. Mange av dere har spurt om hvordan jeg vinner kampen mot kålormen. Det gjør jeg ikke alltid. Men jeg skal gi dere mine beste tips for i det minste å minimere problemet. Jeg håper du også får muligheten til å nyte de fine kveldene vi har nå – uansett om du har drivhus eller ei.
Legg igjen en kommentar