
Hagen bugner av grønt, og de fine, rette radene som var tydelige for noen måneder siden, synes ikke lenger. Nå har det hele blitt til ett stort grønt, bølgende hav.

Drivhuset er fullt av tomater, basilikum, paprika og agurker. Jeg rekker ikke å høste dem, så fort gror de.

Det er en fryd å kunne gjøre hver eneste middag til et festmåltid med egendyrkede grønnsaker. Det er herlig å hente egen mais i hagen for så å koke eller ovnssteke den med smør og flaksalt. Eller å lage en salat av sukkererter, svartkål og bringebær med balsamicodressing og sesamfrø – det er hverdagsluksus.

Etter hvert som jeg høster inn fra hagen, passer jeg på å frøså på nytt. Reddiker og salat med mer har ennå tid til å modne. Jeg vil utnytte sensommeren og høsten i hagen, og det er fremdeles mange måneder igjen. Høsten er faktisk på mange måter mer effektiv til dyrking enn det våren er. Da er det fuktig både morgen og kveld, men fremdeles varmt i bakken. Derfor gror det bedre da enn på våren, tro det eller ei!


Legg igjen en kommentar