Noen smaker forbinder man med årstider; som hyasinter til jul, liljekonvall til morsdagen og jordbær til sankthans. Like selvsagt er det at jeg hele sommeren vil ha Hannas gode rabarbrachutney til alle grillanledningene. Jeg advarer – den er avhengighetsskapende! Men så fantastisk god.

Dessuten er rabarbraene mine skikkelig svære, og slik kan jeg bruke rabarbraene som er blitt litt for store. Rabarbraene kommer til å koke i stykker, og derfor er det ikke så farlig om de er litt «treete» i stammen. Her får du verdens beste oppskrift. Følg den for å lage en ny favoritt!

Rabarbrachutney:
500 g rabarbra
2 st rødløker
1,5 msk eddik 24%
0,5 dl vann
5 dl sukker
1 tsk malt ingefær (tørket går bra)
1,5 msk curry
2 tsk salt
1 st spansk rød pepper
10 st tørkede aprikoser.
Hakk rabarbraene i cm lange biter. Bland vann, eddik og sukker i en kasserolle med tykk bunn. Kok dette i 10 min.
Hell i resten av ingrediensene; rødløken, aprikosene og den røde pepperen skal være hakket, for eksempel i en mikser.
Kok alt på svak varme i ca. 30 min. Rør om av og til, slik at det ikke brenner i bunnen.
Hell opp i rene bokser.
Chutneyen holder lenge og kan også fryses. Godt å servere til både grillet kjøtt og ost og kjeks. Noen ganger lager jeg en grillsaus der jeg bare blander gresk yoghurt og noen matskjeer chutney, så får dere en fantastisk god kald saus for dip eller til tacoen.

I helga blei det både rabarbrapai med vaniljekrem og din rabarbrachutney. Kjempegod oppskrift! Laga og serverte til grillmat – nam! Skal absolutt lage meir rabarbrachutney 😊
Hei,
Så koselig å høre! Nyt chutneyn din, og god sommer! 🙂
Mvh Rebecca