Like høytidelig som en middag med kongen. Forventningene er skyhøye, og omsorgen jeg har gitt tomatene i år, bør gi resultater. Spesialjord, hvert eneste lille tyvskudd klippet, hver eneste centimeter planten har vokst er bundet opp, og jeg har skjemt den bort med økologisk tang- og hønsegjødsel. Men nå var tiden inne. Det hadde kommet mange nok modne tomater til at jeg kunne lage en enkel og herlig forrett med tomatsalat på en skive smørstekt surdeigsbrød.

Salaten min består av hakkede tomater, finhakket basilikum, løk, en klype flaksalt, litt eplesidereddik og litt olivenolje. Først legger jeg på noen skiver mozzarella, som blir lune mot den varme brødskiven. Oppå osten topper jeg med rikelig med tomatsalaten, og helt på toppen har jeg nymalt svartpepper. Jeg lover at til og med kongen hadde blitt imponert over dette! Det er virkelig herlig å dyrke hjemme.

Legg igjen en kommentar