
Å ha egne grønnsaker som du enkelt kan gå ut og høste i hagen, har jeg vent meg til. Det gjør at middagene hjemme ikke trenger å være like planlagte, jeg kan bare gå ut og se hva som bør høstes akkurat i dag. Det gjør at vi spiser middag etter de grønnsakene som har sesong akkurat nå.
I løpet av vintersesongen er tilbudet begrenset, men det finnes. Under snøen kan jeg finne kål, både grønnkål og hvitkål. Jeg har også noen purreløker igjen i kjøkkenhagen. Disse vekstene blir ikke dårlige av å stå ute i den kalde vinteren. Dessuten isolerer snøen mot den hardeste vinterfrosten. Jeg kan ikke dyrke noe nytt i kjøkkenhagen om vinteren, derfor legger jeg i løpet av høsten til rette for å kunne ha grønnsaker jeg kan høste.
Grønnkål har en sentral rolle på julebordet mitt. Enten kokt med fløte, eller som en salat med granatepler og ristede valnøtter. Det jeg synes er artig med grønnkål, er at den kan brukes både til å spise og som pynt på bordet. Siden jeg har egen grønnkål, kan jeg rundhåndet bruke den til dekorasjoner også. For eksempel sammen med en lysslynge og noen epler. Det blir vakkert og holder seg fint gjennom hele vinteren. Har du ikke grønnkål selv, kan du selvfølgelig pynte med den som kan kjøpes i butikkene.
Legg igjen en kommentar