
Har julestemningen meldt seg? Har roen begynt å spre seg, eller kjenner du panikken over ikke å bli ferdig med alt i tide?
Jeg heller mot det siste, i hvert fall enn så lenge. Men jeg har ikke mistet motet, for jeg vet at jeg snart vil være klar med alle mine gjøremål.
I år har jeg dessuten valgt å være ekstremt snill med meg selv og mine omgivelser, og senket ambisjonsnivået et par hakk sammenliknet med tidligere år. Jeg trenger ikke å lage all mat selv, og alt trenger ikke være perfekt og på stell. På et dårlig valgt tidspunkt har jeg sagt litt på alvor og litt på spøk til vennene mine som kjenner meg godt – «Man trenger ikke å gjøre så nøye rent hvis man kjøper friske blomster og baker noe som lukter godt. På den måten kan man lure hvem som helst!»
Den uttalelsen får jeg høre nå for tiden, men det er faktisk litt sånn jeg lever livet. Det gjør ingenting om det er noen hybelkaniner i krokene. Det er min filosofi.
Så her får dere min beste oppskrift på en varm drikk som dessuten mer enn noe annet bidrar til en juleduft og kosefaktor utenom det vanlige!
Håper det smaker!
Jeg ønsker alle en god jul og håper dere får glede av noen fridager med deres nære og kjære.
Eplegløgg

Eplegløggen lages med utgangspunkt i eplemost og har en tone av appelsin. Smaksettes med fersk ingefær, kardemommekjerner og kanel, og serveres deretter varm med tynne eplebåter.
Ingredienser
PORSJONER: 11 dl
- 1 bit fersk ingefær (3 cm)
- 2 kanelstenger
- 1/2 ts kardemommekjerner
- 1 dl rørsukker
- 2 dl vann
- 1 appelsin
- 1 liter eplemost
Til servering
- 1 eple
Fremgangsmåte:
Skrell ingefæren og skjær den i tynne skiver. Ha ingefær, kanel og kardemomme i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp og la småkoke i 3–4 minutter.
Skyll appelsinen, skjær skallet forsiktig av med en potetskreller (det hvite skal ikke være med).
Press appelsinen, bland appelsinsaften med krydder-/sukkerlaken, eplemost og appelsinskall. La gløggen stå og trekke noen timer.
Til servering: Varm opp gløggen, skjær eplet i biter og server i gløggen.

Legg igjen en kommentar