
Julen er den høytiden som familien min prater mest om, og alle i familien synes det er morsomt med pynting og juleforberedelser. Hele familien lengter etter jul og skriver huskelister allerede i august! Forberedelsene innebærer også å lage kranser og julegodter, stryke gardiner og pusse vinduer. Å dekke bordet fint til julemiddagen synes jeg er det morsomste av alt.
Mange prøver i likhet med meg å forberede så mye som mulig før selve julen, først og fremst for å rekke å roe ned innen julaften. Til tross for det finnes det enkelte ting du må gjøre samme dag eller dagen før, og borddekking er en av dem. Jeg henter inspirasjon fra materialer eller farger når jeg ser en vase eller blomst. I år skal bordet få en blanding av fargene lyserosa og vinrødt. Bordet blir ikke like tradisjonelt som tidligere år, men mer moderne – det er bare gøy å pynte med nye farger!
Til det pyntede bordet vil jeg benytte meg av juleroser i ny tapning. Jeg er gått litt lei av julerose i potte og vil derfor bruke den som avskåret blomst. Da kan du velge å ha den i vase eller stikke den inn i en oasis. Det beste med det er at den holder seg fin lenge, også som avskåret blomst.
Når jeg lager dekorasjoner, bruker jeg ofte oasis, for det hjelper meg å sette planten akkurat der jeg vil ha den. I en vase kan de lett dreies rundt. Årets dekorasjon på julebordet består av et avlangt brett med oasis, som jeg har gjemt under mose. Lengst inn arbeider jeg i høyden, men ut mot bordkanten lar jeg dekorasjonen være flat. Jeg pynter brettet med kongler, svibler, takløk og epler. Deretter setter jeg to lysholdere i oasisen så jeg også kan pynte med levende lys, for det gjør det enda finere.
Julelunsjen hos oss består av egg og sild, og den serveres hvert år i drivhuset. Etter julelunsjen tar vi et julebad i badestampen før festlighetene fortsetter.
Legg igjen en kommentar