
Har jeg blitt en sta, gammel kjerring? En dame som levde for 100 år siden og sitter fast i den tiden? En som ikke vil møte fremtiden og være åpen for nye erfaringer? Det er et spørsmål som både jeg og familien min (!) stiller iblant. Og akkurat dette med Halloween har jeg aldri helt skjønt vitsen med! Skrekk, død og blod … Nei, det finnes det nok av i verden fra før, synes nå jeg. Mens ungene mine synes jeg er verdens kjedeligste. Men jeg finner et kompromiss, for vi feirer Halloween her i huset også, bare på en litt koseligere måte!



Både jeg og barna liker å pusle og lage ting. Å male gresskar hadde jeg aldri gjort før, men jeg syntes det ble ganske dekorativt og fint. Det funker like bra å spraymale som å male med vanlig pensel. Jeg penslet gresskarene mine to ganger med en vanlig vannløselig kunstmaling.



For å imøtekomme barnas ønske om «knask eller knep» pleier jeg å lage noen marengser som jeg enkelt gjør om til små spøkelser ved å male på spøkelsesøyne med smeltet mørk sjokolade.
Her får dere en god, rask og utrolig enkel oppskrift på den beste sitronpaien som finnes, perfekt til Halloween!

Oppskrift på sitronpai
1 pai – ca. 40 minutter
Paibunn
- 3 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 125 g smør eller margarin
- 2 ss kaldt vann
Fyll
- 2 dl kremfløte
- 1 sitron, saft og finrevet skall
- 2 egg
- 1 dl sukker
Til garnityr
- sitronskiver
Slik gjør du
- Rør sammen mel, sukker og smør til en kornete masse. Tilsett vannet og jobb blandingen raskt sammen til en deig.
- Trykk deigen ut i en paiform med avtakbar kant, ca. 24 cm i diameter.
- Prikk med en gaffel og la den stå i kjøleskapet i 20–30 minutter.
- Forstek paibunnen i ca. 10 minutter på 200 grader.
- Rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Hell det over i paibunnen og stek i ytterligere 15 minutter.
- Ta ut paien og la den avkjøles. Garner gjerne med løvtynne sitronskiver, og server med lettpisket krem.
Legg igjen en kommentar