Kanskje du har noen late fridager i tiden som kommer? Kanskje du til og med har en gressplen som skal rakes, og nedfalne greiner som ligger strødd utover plenen? Gratulerer! Da kan du lage noe fint til å pynte bordet med – eller kanskje til å henge på døren!

Selv har jeg samlet alt skrot jeg har funnet, som jeg har tenkt å lage fine ting av. Jeg tar ris og snurrer det sammen til en lang pølse ved hjelp av ståltråd. Denne rispølsen kan jeg enten legge på bordet og dekorere med løkblomster, egg og fjær, eller så kan jeg binde endene på den sammen og lage en krans av den.

Kransen dekorerer jeg på samme måte. Jeg limer fast utblåste egg med en limpistol. Så knyter jeg på løkblomster med en ståltråd og fester fjær som jeg bare stikker inn i riset. Det er en koselig syssel å drive på for seg selv – eller sammen med barna i skoleferien.

Og bak gjerne en herlig Kärleksmums-sjokoladekake (puh, langt ord!) til dessert, det lover jeg at både store og små godtegriser kommer til å sette pris på. En deilig myk kjerne, pyntet med sprø sjokoladeegg på toppen. Det blir en suksess.
Oppskrift på Kärleksmums-sjokoladekake
- 152 g smør
- 1 dl melk
- 2 ¼ dl sukker
- ¾ ss vaniljesukker
- ¾ dl kakao
- 1,5 ts bakepulver
- 3 dl mel
- 2 egg
Glasur:
- 40 g smør
- 3–4 ss sterk kaffe
- ¼ dl kakao
- ¾ ss vaniljesukker
- 2,5 dl melis
Slik gjør du det:
- Sett ovnen på 175 grader. Smelt smøret. Hell melken i smøret og la det avkjøles. Visp egg og sukker til det blir porøst og hvitt.
- Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen og sikt dem deretter over blandingen av smør/melk. Rør og til du har fått en jevn røre.
- Smør og strø smuler i en form på ca. 18–20 cm i diameter. Hell røren i formen og stek i 25–30 minutter. Kaken skal være helt stekt på toppen, men den skal dirre litt når man tar i formen. Ta den ut og la den avkjøles.
- Lag glasuren i mellomtiden. Smelt smøret og tilsett de tørre ingrediensene. Visp til glasuren er helt jevn.
Jeg lar både glasuren og kaken kjøle seg av før jeg har på glasuren og pynter med strøssel og sjokoladeegg. Server med pisket krem. Håper det smaker!
Og god påske!

Legg igjen en kommentar