Jeg skal innrømme at jeg ikke er så glad i å stå ved kjøkkenbenken. Noe av det første jeg hadde skaffet meg hvis jeg ble virkelig rik, er en kokk. Gjerne en som laget mat som mamma og baket boller som farmor.

Men enn så lenge får jeg pent lage min egen mat og bake mine egne boller. Og kan jeg, så kan du!

Man skal jo nesten skjemmes over å spise brød nå for tiden. Det inneholder altfor mye gluten, som visstnok ikke er så nyttig, og dessuten er det mye sukker i det brødet man kjøper i butikken. Grunnen til at jeg bestemte meg for å bake mitt eget brød i dag, er at jeg hadde vaskedag i spiskammerset, hvor jeg fant mange nyttige frø og nøtter. Og jammen ble det til et godt brød! Hvis jeg kan lykkes med å bake dette herlige brødet, kan du det også!

Oppskrift på Rebeccas herlige nøtte- og gulrotbrød
- 2 dl havregryn
- 5 dl speltmel
- 1 dl linfrø
- 1 dl hakkede hasselnøtter
- 1 dl hakkede valnøtter
- 2 ts natron
- 2 ts salt
- 4 dl yoghurt naturell
- 3 ss honning
- 2 stk revne gulrøtter
- 1 dl valgfrie nøtter til å ha på toppen
- Bland alle de tørre ingrediensene.
- Rør inn de øvrige ingrediensene.
- Legg bakepapir i en brødform, og hell i røren. Garner med nøtter på toppen.
- Bakes midt i ovnen i 80 min på 175 grader.
VELBEKOMME!
Legg igjen en kommentar