Er det ikke luksus å kunne by på hjemmedyrket allerede til påske? Skjønt «dyrket» er kanskje litt å ta i – dette er en vekst som krever minimalt med stell, men som likevel leverer både på smak og næringsverdi. Denne veksten er av mange mer hatet enn elsket, men jeg har lært meg å like den, iallfall på denne tiden av året.

Vi prater selvsagt om brennesle! For brenneslesuppe er kjempegodt å lage og by på. Gjestene kommer til å bli overrasket over denne smakssensasjonen. Dessuten koster den ingenting – eller i alle fall veldig lite. Nå på våren plukker jeg massevis av spede brennesler. Du trenger ca. 3 liter brennesler til 5–6 personer. De krymper utrolig mye når du koker dem.

Oppskrift på brenneslesuppe
- Skyll brenneslene i rennende vann. Ha dem over i en kjele, og kok ut vannet i brenneslene.
- Når du har kokt ut all væsken, tilsetter du vann og buljong. Kok opp og rør til suppen får en jevn konsistens.
- Tilsett fløte, salt, pepper og litt chilipulver etter smak, og kok opp igjen.
Enkelt og veldig godt! Dette er en suppe laget av de fineste vårprimørene, og det smaker nesten som asparges, bare om mulig enda bedre. Server den gjerne med sprøstekt bacon og nybakt brød til – det er nydelig. Dette måltidet er det beste av alle påskemåltidene, spør du meg! Har du en egen ugressoppskrift å dele med oss?

Legg igjen en kommentar