
Antakelig har du som jeg kommet et godt stykke på vei med planter og fylt mange potter og kar med blomster og velduftende krydder.
Når man planter i ny jord, inneholder jorden ofte god gjødsel i større eller mindre grad, og med mer eller mindre langtidsvirkende effekt. Jordens sammensetning og gjødning er en av grunnene til at prisen på jord kan variere.
Etter 3–4 uker fra utplanting har mye av næringen som fantes i jorden fra begynnelsen av, tatt slutt. Derfor kan det være bra å begynne å gjødsle litt ekstra da.


Ta gjerne vare på og gjenvinn det som ellers bare ville blitt kastet. Det er både miljøvennlig og økonomisk. Kaffegrut, for eksempel, inneholder nitrogen, fosfor, mineraler og kalium, noe som stimulerer til vekst og blomstring. Å tørke og spre kaffegrut som gjødsel gir ikke bare næring til plantene, men sneglene liker ikke lukten og unngår helst steder med kaffegrut.
Nå når jeg skriver om nettopp kaffe, vil jeg tipse om en lur måte å få jorden til å holde seg i pottene på. De gangene jeg planter ut i terrakottapotter med hull i, setter jeg ned et kaffefilter i bunnen før jeg har planten i. Dermed er det ikke noe jord som renner ut av potten, og dessuten blir det mer motstand for vannet til å finne veien ut.


Legg igjen en kommentar