
Kveldene begynner å bli merkbart kortere, litt fuktigere og kjøligere. Fremdeles er det sommer, og det er mye igjen av den, men været minner oss på at ingenting varer evig.
Det samme gjør kjøkkenhagen og alt jeg dyrker. Det er mye som er blitt høstet gjennom hele sommeren, og kjøkkenhagen har levert som den skal. Men ennå kan det komme mye grønnsaker hvis jeg bare begynner på nytt. Det er faktisk helt perfekt å så nå på sensommeren. Varmen i jorden gjør at det gror fort, og fuktigheten på kvelder og netter gjør at plantene trives og vokser raskt.
Jeg sår det som tåler det kjølige været på denne årstiden. Kål, spinat, salat og asiatisk kål, for eksempel. Noe sår jeg rett i jorden, mens andre grønnsaker sår jeg i drivhuset. Når jeg senere planter ut fra drivhuset, har plantene fått et forsprang.


I såbedet mitt inne i drivhuset er det nå tid for tredje omgang med såing i år. Jeg har plukket ruccolasalat og basilikum hele sommeren, og nå skal jeg i stedet så salat og dill, for å nevne noe. Når jeg sår i drivhusets såbed, bytter jeg jord så den er frisk og næringsrik til plantene. Dessuten sørger jeg for å vanne og holde jorden fuktig.
Jeg regner med at jeg skal kunne så minst én omgang til i drivhuset uten å behøve å bruke vifte til oppvarming før høsten kommer. Til tross for at nettene blir kalde, er dagene varme, og disse kontrastene klarer de fleste planter utmerket. Hvis det skulle bli noen enkelte frostnetter før du har fått høstet alt, kan du dekke avlingen med fiberduk, det beskytter mer enn du tror.
Så slutt ikke å dyrke selv om ferien er slutt og du har kommet tilbake til hverdagsrutinene igjen. Du kan holde på med planter nesten hele året, og det gir en fantastisk følelse å drøye sommeren lite grann.

Legg igjen en kommentar