
Dyrking er jo noe av det beste jeg vet, det har dere sikkert skjønt for lenge siden. Men det er ikke til å komme fra at noen ting er morsommere å dyrke enn andre, og for noen år siden begynte jeg å dyrke ulike kålsorter. Det ble jeg hektet på fra første stund.
Kål finnes i så utrolig mange typer, både når det gjelder utseende og smak.

Jeg blandet inn kål blant blomstrende stauder i bedene mine, og det ble den fineste kombinasjonen jeg har hatt. Så kål som dekorasjon er ingen dum idé!
Savoykål, svartkål, blomsterkål, prydkål og rødkål, bare for å nevne noen.


Nå høster jeg inn kålen, og det har jeg gjort hele sommeren. Men jeg sår også ny kål! Kål som tåler minusgrader og som går i dvale når det er kaldt, men får ny kraft og energi så snart det blir plussgrader. På den måten kan jeg dyrke og høste kål i drivhuset også om vinteren. Og det uten å ha varme på. Solen varmer opp drivhusets innside, slik at det blir plussgrader på dagtid, noe som utløser en tilvekstperiode for kålen.

Kålen jeg sår i såbedet nå, er asiatisk kål. Den har spede blader og smaker som plukksalat. Det er så herlig at man ikke trenger å legge dyrkingen helt bort nå på denne tiden av året når hagen ser stadig mer gråblek og visnende ut. Tenk at det faktisk vokser og spirer i grønt klorofyll også i oktober måned! Det er godt for alle sansene – iallfall for synet og smaken.
Dyrker du også i hagen nå, eller venter du til neste år?
Legg igjen en kommentar