
Det er i hvert fall ingen myte at et drivhus forlenger dyrkingssesongen. Nå om våren gir det et forsprang og gjør at plantene som settes ut så snart nattefrosten er over, vil kunne levere avling mye tidligere enn om jeg sår direkte på friland.
I kalde perioder om natten har jeg en vifte som starter dersom temperaturen skulle bli for lav. Ved hjelp av en termostat passer den seg selv, og jeg trenger ikke være urolig – har stilt den inn på fire grader.


I helgen flyttet jeg ut alt jeg tidligere har sådd og plantet om innendørs, for det er ikke lenger plass i vaskerommet. Dessuten er det bra at plantene får akklimatisert seg fra de varme omgivelsene inne til det mer vekslende drivhusmiljøet, før de senere når endestasjonen sin i kjøkkenhagen.
Dette plasserer jeg i kjøkkenhagen:
- Sommerblomster
- Kål
- Pastinakk
- Sukkererter
- Bønner
- Agurk
- Tomater

Akkurat nå direktesår jeg mye i drivhuset. Sånt som ikke trenger så lang tid på seg til å gro, eller som jeg vil ha mye av. Dessuten alt jeg vil høste jevnlig og det jeg vil plante om.
Eksempler på dette er:
- Kål
- Gresskar av alle slag
- Erteblomster
- Salat
- Basilikum
- Dill
Drivhuset gir meg mange fordeler, først og fremst mindre arbeid og bekymring. Jeg trenger ikke bære såkarene ut og inn fordi jeg er redd for at plantene skal fryse. Dessuten blir alt større og gir mer avling. Trenger jeg å si at jeg elsker drivhuset mitt?

Legg igjen en kommentar