
I løpet av årene har smaken vår endret seg mange ganger. Har du noen gang sett gamle bilder av deg selv og tenkt «Hvordan kunne jeg gå med de klærne?» Selv om du der og da følte deg skikkelig «hot»? Kanskje har også smaksløkene dine utviklet seg med alderen? Spiser du ting i dag med god appetitt som du ikke kunne tenke deg å spise da du var barn?
Fennikel er en sånn grønnsak som jeg har fått mer og mer sansen for opp gjennom årene. Det er en grønnsak som var helt utenkelig for meg som barn, men som jeg i dag mer enn gjerne bruker i gryteretter. Eller gratinerer i ovn eller har i fiskesuppe.

Det er kjempeenkelt å dyrke fennikel. Jeg drev frem plantene fra frø i drivhuset og sådde dem i vanlig såjord; alle frøene spirte. Da plantene var store nok til å håndteres og jorden var brukbar en gang i midten av mai, plantet jeg ut alle plantene mine. Jeg setter dem trangt, for da kan jeg høste selv små fennikelplanter etter hvert, og de som blir igjen, får større plass til å vokse seg store.

Fennikel har ingen direkte krav til voksestedet. Derfor kan du ha den i en blomsterpotte sammen med sommerblomstene, eller som jeg har den, i rammekassene i kjøkkenhagen. Fennikel blomstrer som dill og gjør seg utrolig godt i en bukett på bordet. Ta vare på frøene og bruk dem i brød eller i marinader, som er en annen av mine favoritter.

Hvis du ikke har dyrket fennikel før, synes jeg du skal skrive det på listen over ting du må prøve neste sesong!

Legg igjen en kommentar