
Å, som jeg lengter etter alt som er grønt! Antakelig fordi det er mangelvare i januar. Jeg vil ha det grønne når jeg går på tur, jeg vil ha grønt jeg kan dyrke og grønt jeg kan spise! Derfor vil jeg gjerne dele mine beste tips når det gjelder å dyrke erteskudd på kjøkkenbenken!
Jeg merker hvordan jeg trekkes mot mosekledde granskoger på mine turer, dere vet de gamle skogene kledd inn i så mye mose at det virker som det er like mykt som bomull. Men jeg har også en sterk trang til å dyrke ting, mer enn noensinne. Å få se de grønne skuddene sprenge seg gjennom den svarte jorden med all sin spirekraft. Grønne hjerteblad som i en utrolig fart streber etter lys og tar sats i livet!

Å spise grønt er også livsnødvendig. Det frisker opp enhver kjedelig brødskive. Dessuten er det kjempelett å dyrke grønt inne på kjøkkenbenken nå!
Slik dyrker du erteskudd:
1. Kjøp en pakke gule tørkede erter.
2. Bløtlegg ertene i en skål over natten. Ta et såbed (is- eller drueboks), fyll 2 cm med jord og hell ertene oppå jorden.
3. Vann og dekk boksen med plastfolie som du lager hull i så det kommer inn luft.
4. Etter noen dager begynner du å se små skudd. Hold jorden fortsatt fuktig, men fjern plasten.
5. Kan høstes når skuddene er ca. 6–7 m lange. Da smaker de best. Klipp av skuddene ca. 1 cm fra erten, og du kan høste en gang til etter ca. en uke.

Tenk at det finnes noe som er så billig, godt og grønt! Det gir litt ekstra luksus i hverdagen.
Legg igjen en kommentar