
Jeg har vært sen med det i år, mange av dere lesere har sikkert høstet tomater lenge allerede, men ikke jeg. Synes det er på tide å ikke alltid vise hvor fantastisk alt går i denne hagen, men faktisk vise at også en blogger kan være sent ute.
Men det er aldri for sent å dyrke tomater, ikke om man har drivhus.
Faktisk har jeg for bare noen uker siden satt nye tomatplanter til verden som jeg tenker vil gi frukt når de andre dabber av i september. Dyrkingsbelysning og litt varme i drivhuset, og jeg vil forhåpentligvis plukke tomater i slutten av oktober. Men det får jeg komme tilbake til!

Nå skal jeg nyte de første tomatene i drivhuset. Jeg elsker å foredle tomatene og lage tomatsauser til pasta eller en tomatsuppe. Men best av alt på varme sommerdager er en tomatsalat på ristet brødskive. Raskt, enkelt og perfekt å ta med på stranden, for eksempel.

Slik gjør du det:
- Del tomater i en skål.
- Hakk basilikum eller oregano fint
- Hell over 1 spiseskje rødvins- eller hvitvinseddik.
- 3 ss olivenolje
- 1 presset hvitløksfedd
- Flaksalt og svart pepper.
- Bland sammen alle ingrediensene.
- Stek en brødskive sammen med smør så den får farge på begge sider.
- Legg deretter tomatrøren på brødskiven og spis.
Det er egendyrket lykke på brødblingsen, det!

Legg igjen en kommentar