Januar – denne måneden som inntar livet mitt hvert år, med blandede følelser! Jeg synes det er vanskelig å beskrive januar med ord. Enten kan det være snø og klare, fine og solrike dager, eller så er det søle, gråvær og bare så vidt dagslys.
Men nå har det snudd, dagene kommer langsomt til å bli lengre, og lyset vender tilbake. Det gir meg energi. Jeg vil gjerne være i drivhuset og møte lyset. Jeg tenner masse lys der inne, griller pølser utenfor og får på den måten litt varme selv om vi er utendørs. Bare vi kommer i ly for vinden, så er det deilig å være ute også i januar!
For deg som bor på mer nordlige breddegrader enn meg, og som vanligvis får mer snø enn jeg får, vil jeg gjøre oppmerksom på at det ikke bør ligge snø på drivhustaket. Ikke de store mengdene, i hvert fall.

Det finnes ikke snøberegninger for drivhus, så derfor sier vi at drivhustak bør holdes fri for snø. Glasset i drivhuset er laget av sikkerhetsglass (herdet floatglass), et ekstremt holdbart glass. Det knuser ikke i første omgang, men i stedet er det hele drivhuskonstruksjonen som kan ta skade, og profilene kan bli skjeve hvis de blir utsatt for mye trykk ovenfra.
Skulle dette skje, betyr det at drivhuset risikerer å ta inn vann, og dere får store lekkasjer. I verste fall kan hele taket på drivhuset falle inn.
Den beste måten å holde drivhuset fritt for snø på er å skyve ned snøen. Dette kan gjøres ved hjelp av en snørake med teleskopskaft. Denne raken fås kjøpt hos Willab Garden.
https://www.willabgarden.no/produkt/snorake-med-teleskopskaft/2282

Bor du ikke der drivhuset er, eller er du urolig for at store snømengder kan komme i løpet av natten, er det en god idé å sette en støtte fra gulvet opp til mønet i taket. Da kan ikke mønet bli presset ned av snøen. Dette er ingen garanti, men det er et godt tips å ty til for dere som bor slik at det ikke er mulig med daglig tilsyn av drivhuset.
Legg igjen en kommentar