Nå er det på tide at jeg får fart på drivhuset. Vinteren har vært mild, og jeg klør i fingrene etter å komme i gang med dyrkingen. Nå kan jeg knapt vente lenger! Jeg må rydde unna litt før jeg begynner å fylle drivhuset med ny jord og dyrkeglede. Og dette med å vaske drivhuset på våren er kjempeviktig. Det gjelder å få vekk alt av gammel jord. Det er ikke bare fordi det er gøyere å sette i gang i et rent drivhus, men også fordi det kan være sopp og overvintrende bakterier i gammel, fuktig jord som senere kan angripe de nye vekstene som skal flytte inn.

Slik vasker du drivhuset:
Jeg pleier å spyle innsiden og utsiden av drivhuset med vannslangen. Så bruker jeg grønnsåpe og vann til å børste av profiler og mur. Jeg liker grønnsåpe fordi det ikke inneholder noen kjemikalier. Jeg vil ikke at det skal renne rengjøringsmidler ned i jorden som ferskentrærne mine deretter får i seg via vannet, før de ender opp i ferskenene vi spiser. Kjemikalier hører ikke hjemme i et drivhus, slik jeg ser det.
Glasset.
Glasset pusser jeg cirka to ganger i året. Jeg må innrømme at de to dagene er de eneste i løpet av året da jeg ikke synes det er kjempegøy å være drivhuseier. Men jeg lover deg at de andre dagene veier opp! Jeg pusser vinduene med klut, og jeg bruker rikelig med varmt vann som jeg bare har noen få dråper med oppvaskmiddel i.
Taket.
Til taket bruker jeg en svamp og en skrape som jeg fester på et teleskopskaft. Det gjør det enkelt å komme til og nå helt opp til mønet.
Krukker.
Krukkene vasker jeg nøye før jeg setter dem tilbake i drivhuset.
Når alt det er gjort, er det deilig å begynne å ordne i drivhuset. Snart kan årets hagesesong begynne. Jeg lengter etter det – gjør du?
Legg igjen en kommentar