Det er ikke mye hos meg som er klart til å høstes på denne tiden av året. Så da gjelder det å tenke litt utenfor boksen.

De siste par årene har jeg laget pesto av skvallerkålen. Dere som har fulgt meg lenge, vet det fra noen år tilbake, men dette er en oppskrift som er vel verdt å gjenta. Håper det smaker!

Ingredienser:
1 liter spede skvallerkålblad
1 dl ristede solsikkefrø
2 dl revet tørr ost
2 dl olivenolje
2 hvitløksbåter
En skvett sitronsaft
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skyll skvallerkålen grundig.
Bland skvallerkål, ristede solsikkefrø, olivenolje, hvitløk og litt sitron.
Hvis blandingen virker for tørr, har du i litt mer olivenolje.
Rør inn den revne osten og smak til med salt og pepper.
Pestoen er nå klar til å serveres!
I går bød jeg samboeren min på varme smørbrød i drivhuset. Det bestod av denne pestoen pluss brie og salami. For en kulinarisk suksess det ble! Og i kveld blir det enkelt til litt kjeks og et glass vin i drivhuset!

Legg igjen en kommentar