Det at dyrkningssesongen er over nå stemmer virkelig ikke. Spesielt ikke om man har et drivhus. September måned er den optimale måneden for å så frø utendørs. Det er fuktig og jorden er fortsatt varm. Dagene er forhåpentligvis milde, hvilket gjør veksten bra. Akkurat samme klima får man i drivhuset, men flere måneder senere enn utendørs. Det er det som er så fantastisk med drivhuset, og spesielt med såbed, som rommer så mye overflate til å dyrke på.

Nå sår jeg dill og ulike sorter kål som jeg bruker som salat, og det er også veldig enkelt å så for eksempel spinat og mangold. Jeg kan høste salat og grønne blader frem til jul uten å ha noen varme i drivhuset.
Såbedet kan fås til alle drivhusmodeller. Det er ca. 10 cm dypt og like langt som langsiden av drivhuset eller mønen, avhengig av hva man velger. I bunnen av såbedet legger jeg en kapillærmatte som dere kan se her.

På kapillærmatten heller jeg ny jord. Jorden bytter jeg hver gang jeg sår, slik at den er næringsrik. På jorden sår jeg frøene mine etter instruksjonene på posen, og jeg passer på å holde jorden fuktig.
Om det oppstår kalde perioder på natten, kan man dekke jorden med bobleplast. Da kan det være frysekaldt i drivhuset i korte perioder uten at det vil skade frøene. Varmen fra jorden holder seg om man legger bobleplast over. Dermed vil ikke frøene fryse, men fortsette å vokse så snart temperaturen i drivhuset stiger.

Såbedet er nok det tilbehøret jeg liker absolutt best i drivhuset mitt, og jeg ville ikke vært foruten. Jeg har mye glede og nytte av såbedet året rundt, både som dyrkningsflate men også som parkeringsflate, plantebord og serveringsbord.

Legg igjen en kommentar