Jeg elsker pizza, litt for mye og litt for ofte. Jeg liker godt å prøve meg frem med nye smakskombinasjoner, og i kveld lyktes jeg ekstra godt.

Med pizza trenger man ikke å ha planlagt kveldsmaten så veldig. Det er bare å åpne kjøleskapet og se hva man har. Eller som jeg gjør på denne tiden av året: gå ut i drivhuset og se hva som er modent og bør spises.

Fiken har lenge vært en av mine absolutte favorittvekster. Dels fordi det er en svært så takknemlig vekst å stelle, både sommer og vinter, og dels på grunn av den deilige smaken.
I kveld ble det en pizza i drivhuset, toppet med peppersalami, edelost, valnøtter og fiken. Pizza på et helt nytt nivå!

Noen raske fakta om fiken Fikentrærne mister bladene sine om høsten og kan derfor overvintre på et helt mørkt, men svalt sted. Fiken får ingen blomster, bare små kart som utvikler seg til fikener. Du kan ta skudd av fikengreiner og sette dem i vann. Da dannes det røtter og du får dermed flere fikentrær.

I Sør-Europa kan fikentrærne bli opptil ti meter høye. Fiken er en art innen fikenslekten.
Legg igjen en kommentar