Det er klart man har et bilde av hvordan desember skal føles og se ut?
En desember der lysene glitrer i vinduene og det dufter nybakt. Peisen spraker og gir den deiligste varmen man kan få. Julemusikk i høyttalerne, men ikke for høyt – bare som bakgrunnsmusikk. Barna sitter og pusler og lager hjemmelagde juletredekorasjoner og jeg skriver julekort i god tid.
Slik er virkelig ikke hos meg i denne tiden. Man har alltid en idé som er uoppnåelig. Et eller annet sted sprekker denne illusjonen og man må begynne å prioritere bort ting som ikke er så viktige. Likevel kan jeg fortsatt gi meg selv tilfredsstillelsen over at man har overtruffet seg selv. I år handler det om noe så lite og uviktig som det å ha dyrket egen grønnkål.
Det er ikke spesielt dyrt å kjøpe grønnkål i butikken og vi fortærer ingen store mengder med kål i vår familie. Men det spiller ingen rolle. Det føles så gøy å gå ut i kjøkkenhagen i desember måned og kunne hente inn sin egen mat til julebuffeten. Jeg kjenner meg så stolt. Det er de små tingene som gjør det store i hverdagen.
Her får dere en oppskrift på grønnkålen til min mor, jeg synes dere alle burde prøve det til julebuffeten.
Fløtekokt grønnkål.
- Skjær kålen tynt fra stammen og kok i vann med grønnsaksbuljong i ca. 10 min.
- Sil av spaden og klem kålen så den blir relativt tørr.
- Skjær kålen i mindre biter.
- Stek kålen i en panne med smør.
- Krydre med salt og hvit pepper.
- Hell på litt fløte slik at kålen får en kremet saus.
Server kålen varm til julebuffeten. Utrolig godt uansett om du har dyrket din egen kål eller ikke.
Et ekstra tips til hvordan jeg pleier å bruke kål er til dekorasjoner, det er billig og utrolig vakkert.
Legg igjen en kommentar