Nå ligger tåken som et tykt teppe over hagen min! Det er ikke et teppe som smyger seg varmt rundt kroppen, men et kaldt og fuktig dekke som minner meg om at en ugjestmild tid er på vei.


Slik opplever plantene det også, de mister bladene sine, og nakne kvister står frem. Men det finnes planter som ikke takler denne kulden, og da kan man prise seg lykkelig over å ha et drivhus!
De fleste drivhus har uisolert glass og uisolerte profiler. Derfor blir det samme temperatur i drivhuset som utenfor hvis man ikke varmer det opp. Å varme opp et uisolert drivhus koster ganske mye, så derfor anbefaler jeg at du skaffer deg et overvintringstelt som du kan sette opp i drivhuset, matboden eller i hagestuen for den del. På den måten får du et mer isolert område som koster mindre å varme opp.

Teltet kan dessuten settes på en plate av celleplast for å unngå kulden nedenfra.
Det inngår hyller ved bestilling av teltet, og her får du plass til mye – alt fra høye trær i krukker til små pelargoniaer.

Noe som er viktig når du setter mange planter i teltet, er å få god luftsirkulasjon. Det kan gjøres ved hjelp av en vifte. Hvis luften står stille, er det fare for å få bladmugg på plantene. Jeg varmer opp overvintringsrommet med en vifte som styres av en tidsbryter. Tidsbryteren kan stilles inn på den temperaturen jeg ønsker. På den måten vet jeg at den ikke går under ca. 5 grader. Oliventrær, sitrustrær og pelargoniaer er eksempler på planter som egner seg perfekt til å overvintre på et kjølig og frostfritt sted. Disse plantene trives ikke innendørs siden luften er for tørr og varm, noe som gjør at planten aldri kommer inn i den nødvendige vinterdvalen.
Legg igjen en kommentar