Jeg elsker at det har snudd, og at vi kan nå merke at kveldene blir litt lengre for hver dag som går. Har du drivhus, kan du faktisk tjuvstarte med mye av såingen allerede nå. Det er fremdeles kaldt, så det blir nok frost i drivhuset, men jeg har en vifteovn som står rettet mot de stedene hvor jeg sår. De frøene og plantene som er følsomme for frost og kulde, har jeg inne. Jeg elsker å så tidlig, slik at alt blir grønt og fint så tidlig som mulig.

Nå skal jeg fortelle dere om det jeg har tenkt å så i løpet av de nærmeste ukene.

Spinat.
Spinat er obligatorisk å så om vinteren – jeg synes det er den beste typen bladgrønt. Jeg sår den i drivhuset, hvor den gror bare det er noen få plussgrader. Dessuten vokser den seg fort stor. Spinaten er heller ikke så følsom for frost, så selv om det skulle bli ordentlig kaldt i perioder, fortsetter den bare å vokse når det blir varmere igjen.
Dill.
Det er fantastisk å kunne komme skikkelig tidlig i gang med dillen. Jeg frøsår den i såbedet, og så bare krafser jeg litt rundt i jorden og vanner. Deretter er det bare å vente. Allerede i april kan dillen høstes inn. Jeg bruker dill i salater og ikke bare på tradisjonelle måter.
Purre.
Det krever ikke så stor plass å så purre, så derfor er den obligatorisk for meg å så nå i januar. Og resultatet blir kanonbra. Purre frøsår jeg innendørs ettersom det er en følsom plante.
Artisjokk.

Artisjokk trenger en lang vekstperiode før den kan høstes. Men den er fantastisk og helt obligatorisk i min hage, både fordi den er god å spise og fordi den er så dekorativ i blomsterbedene mine. Denne sår jeg innendørs under ekstra belysning. Hvis man planter den om flere ganger, er det viktig at den får nok plass til å ta til seg næring og vokse seg stor.
Har du begynt å så ennå?
Legg igjen en kommentar